Monday, August 25, 2008

Facultatea de Limbi si Literaturi Straine

Facultatea de Limbi si Literaturi Straine

Forum Spiru Haret BestPlaces

Specializare: O limbă şi literatură străină A (engleză, franceză) - O limbă şi literatură străină B (franceză, engleză, germană, spaniolă, italiană, rusă, latină)

Specializare Forme de învăţământ Durata studiilor

O limbă şi literatură străină A (engleză, franceză) - O limbă şi literatură străină B (franceză, engleză, germană, spaniolă, italiană, rusă, latină) Cursuri de zi 3 ani
Cursuri cu frecvenţă redusă 3 ani
Invăţământ la distanţă 3 ani


Prin profilul său filologic bine conturat, facultatea noastră a fost prima şi, până nu demult, singura instituţie universitară particulară din România, care a oferit specializarea în două limbi străine.

În prezent, departamentele noastre furnizează o gamă variată de combinaţii posibile de limbi străine. Astfel, specializarea Limba şi literatura străină A include engleza sau franceza, iar la Limba şi Literatura străină B, studentul poate opta pentru engleză, franceză, italiană, spaniolă, germană, rusă sau latină.

Primii doi ani de studiu formează un ciclu dedicat studiului disciplinelor de pregătire generală (lingvistică generală, teoria literaturii, literatură comparată), precum şi parcurgerii cursurilor de limbă contemporană, istorie şi civilizaţie şi istorie a literaturii la specializările A şi B.

După parcurgerea acestui trunchi de discipline, studenţii anilor terminali sunt puşi în faţa unei opţiuni esenţiale, de care depinde specializarea lor ulterioară. La începutul anului al III-lea ei pot alege între modulul ce le asigură pregătirea pedagogică indispensabilă viitorilor profesori de limbă străină sau română şi modulul care îi formează pentru meseriile de traducători, interpreţi sau terminologi. Tot începând cu anul al III-lea se pun la dispoziţia studentului pachete de cursuri opţionale, care acoperă o multitudine de specializări pe subdomenii, inclusiv limbaje specializate - comercial, juridic sau politic.

Forum Spiru Haret - Clubmania.ro

No comments: